Kan mijn kind geld uitgeven?

In sommige spellen is het mogelijk om virtuele goederen te kopen. Dit is geheel op vrijwillige basis.

Alle spellen op deze website zijn gratis te spelen, maar soms kunnen er extra opties worden aangeschaft. Als ouder kun je deze aankopen goedkeuren, maar spelers kunnen bijvoorbeeld ook betalen met hun mobiel. Andere betaalmethoden zijn onder meer: iDeal, DineroMail, PaySafeCard, PayPal en creditcard.

We raden ouders aan de mogelijkheden en consequenties hiervan met hun kinderen te bespreken en het online gedrag van hun kinderen in de gaten te houden. Andere zaken die je in overweging kunt nemen:
• Blokkeer of beperk het gebruik van betaalnummers op je eigen telefoon of de telefoon van je kind.
• Blokkeer of beperk het gebruik van SMS-functies/tekstberichten op je eigen telefoon of de telefoon van je kind.

Geef je kind bovendien nooit je PIN- of creditcardgegevens. Als je je kind geld wilt geven om online te besteden, kun je beter prepaid-betaalmogelijkheden gebruiken, zoals PaySafeCard.