Email whitelisten

Update gemist? Spamfilters willen nog wel eens berichten wegfilteren die je liever juist wél had willen zien. Om te voorkomen dat je belangrijke berichten misloopt kun je een aantal stappen ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde e-mail adressen ‘whitelisten’.

Wat is whitelisten?

Whitelisting is het aanmaken van een positieve lijst afzenders. E-mail berichten van deze afzenders zullen vervolgens nooit meer foutief worden afgewezen en komen altijd keurig in je inbox terecht.

Erg handig dus, maar hoe doe je dat precies? Je kunt afzenders en zelfs hele bedrijven op verschillende manieren aan je lijst goedgekeurde contacten toevoegen.

Gmail

Individuele afzenders waar je een email van hebt ontvangen kun je snel en gemakkelijk toevoegen:

1. Open een email van de betreffende afzender

2. Beweeg met je muis over de naam van de afzender

3. Er verschijnt een pop-up venster. Klik op ‘Add to Contacts’

Je kunt de afzender ook handmatig aan je contactenlijst toevoegen. Dit doe je zo:

1. Klik rechtsboven op het applicaties icoontje

2. Selecteer het icoontje ‘Contacts’ of ‘Contactpersonen’

3. Er verschijnt een nieuw tabblad. Door op de knop linksboven te klikken kun je een nieuwe contactpersoon toevoegen.

Als je altijd de klantenservice e-mails van een bepaalde dienst, merk of abonnement wilt ontvangen, is het gemakkelijker om in plaats van alle individuele e-mail adressen gewoon het gehele bedrijf als veilig te markeren:

1. Klik rechtsboven op het instellingen icoontje

2. Klik bovenaan de lijst op ‘Alle instellingen bekijken’

3. Kies het tabblad ‘Filters en geblokkeerde adressen’

4. Klik op ‘Nieuw filter maken’

5. Voer bij het veld ‘Van:’ de betreffende domeinnaam in, bijvoorbeeld ‘Playtime.nl’, en klik op ‘Filter maken’

6. Er verschijnt een menu. Selecteer ‘Nooit naar Spam zenden’ en klik nogmaals op ‘Filter maken’

7. Je kunt deze instellingen altijd aanpassen door weer naar ‘Filters en geblokkeerde adressen’ te gaan. Hier kun je de aangemaakte filters bewerken of verwijderen.