Kan mitt barn spendera pengar?

I vissa spel är det möjligt att köpa virtuella föremål som ger extra funktioner i det aktuella spelet. Detta är helt frivilligt.

Alla spel på den här webbplatsen kan spelas gratis, men ibland kan vissa extra funktioner kosta pengar. I egenskap av förälder kan du godkänna köp, men spelare kan även göra betalningar med till exempel mobiltelefoner. Andra betalningsmetoder är iDEAL, DineroMail, paysafecard, PayPal och kreditkort.

Vi råder föräldrar att diskutera möjligheterna med och konsekvenserna av att spendera pengar i spel med sina barn och se till att ha koll på deras beteende online. Du bör även överväga att:
• blockera eller begränsa användningen av betalnummer på din eller ditt barns telefon.
• blockera eller begränsa användningen av sms-funktionalitet på din eller ditt barns telefon.

Det är också viktigt ur säkerhetssynpunkt att aldrig ge ditt barn tillgång till din pinkod eller din kreditkortsinformation. Om du vill ge dem pengar att spendera online kan en säkrare metod vara att använda ett förbetalningssystem som exempelvis paysafecard.